WellSpa bouwkundige zwembaden

Bouwkundig
Bouwkundige zwembaden hebben het grote voordeel dat geen afmeting of vorm een belemmering hoeft te zijn voor de keuze. De vloer en de wanden worden afgewerkt met een zeer sterke folie in een kleur of met een motief naar uw eigen smaak. 
Een zeer duurzame en degelijke methode. Ook in een bouwkundig bad zijn de mogelijkheden eindeloos. Een ligbank, een jetstream, een inlooptrap, alles is mogelijk.
     


 


 


 

De bouw
Wij bouwen over het algemeen onze bouwkundige zwembaden met EPS bouwblokken welke geheel volgestort worden met beton. Het grote voordeel hiervan is de zeer stabiele constructie, de grote isolatiewaarde en niet onbelangrijk, dat wij dit geheel met eigen mensen kunnen doen, dus zonder onderaannemers of andere partijen, met alle voordelen van dien.
Een bouwkundig zwembad kan ook geheel van beton gestort worden. 
Voor het storten van de beton worden de inbouwdelen zoals inspuiter, skimmer en onderwaterverlichting al gemonteerd. Indien nodig worden de wanden glad gestuct en voorzien van een scheidingsvlies. Tenslotte wordt de op maat gemaakte liner (in de volksmond ook wel het zijl genoemd) geplaatst en kan het vullen beginnen. Wij kunnen ook een 1,5 mm dikke gewapende zwembadfolie ter plaatse in het bad lassen. Deze is sterker en gaat over het algemeen veel langer mee.
De buitenranden van het zwembad worden opgevuld met (gestabiliseerd)zand en de randstenen worden geplaatst. Daarna kan de rest van de omgeving weer hersteld worden en is uw bad klaar voor gebruik.

Kosten
De kosten van een bouwkundig zwembad zijn meestal wat lager dan van een polyester zwembad maar is voor een groot deel afhankelijk van uw wensen als bijvoorbeeld waterbehandeling, 
 
verlichting, afmetingen, de grondsoort, de bereikbaarheid etc. etc. Het is dus onmogelijk zonder overleg een prijs voor een zwembad af te geven. 

Als u wilt kunnen wij vrijblijvend een afspraak maken bij u 
thuis of bij ons in de showroom, om dan aan de hand van uw wensen en mogelijkheden een vrijblijvende offerte te maken.