Finse Sauna

Traditie
Een Finse- traditionele- of kachelsauna is eigenlijk niet meer dan een houten ruimte met een hoge luchttemperatuur waarin u heerlijk kunt zweten en ontspannen. In deze sauna wordt een saunaoven geplaatst welke de temperatuur in de sauna verhoogt naar een vooraf ingestelde waarde. In een finse sauna variëerd dit tussen de 70oC en 100 oC, afhankelijk van de luchtvochtigheid en natuurlijk wat u zelf lekker vind.

 Maatwerk
De meeste van deze sauna's wordt opgebouwd uit panelen met vertkaal gemonteerde schroten. De constructie van onze sauna's staat garant voor een zeer stabiele sauna met een positieve uitwerking voor "het sauna gevoel" omdat de totale dikte van het hout ook een belangrijke bijdrage levert aan de warmtehuishouding van de sauna.

De banken, het kachelhek, de roosters voor eventuele stralers etc.  zijn gemaakt van Abachihout. Een gladde en zachte houtsoort welke warmtewerende is en geen splinters afgeeft. U kunt dus zorgeloos genieten van uw saunagangen.

Uiteraard is vrijwel alles mogelijk voor wat betreft afmetingen en vormen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden in onze showroom en maken dan graag een offerte voor u.