WellSpa infraroodsauna

Basis
Onze infraroodcabines hebben dezelfde specificaties als de traditionele- of finse sauna's. De basis is precies hetzelfde, alleen bij de één zijn er stralers in de wanden of plafond verwerkt en bij de ander is er een saunaoven gemonteerd.
Een combinatie van deze twee kan natuurlijk ook!
Ooo  en lijkt me 
Infrarood

Een infraroodsauna is doorgaans geen ruimte waar de temperatuur zo hoog is als bij een finse sauna. De temperatuur in een infraroodsauna of beter gezegd een infraroodcabine, is meestal niet hoger dan zo'n 45oC tot 55C. Bij een infraroodcabine gaat het vooral om de stralingswarmte. Er is een aantal soorten infraroodstralers welke gebruikt worden in de infraroodcabine. De meest voorkomende soorten zijn de lange golf en de korte golf stralers.

Korte golf
Korte Golf infraroodstralen dringen snel door tot in de spieren en gewrichten en maken die los en soepel. Zeker voor mensen met rugklachten, spierklachten, pijnlijke gewrichten, reumatische aandoeningen of stress, is deze infraroodcabine ideaal.
De opwarmtijd is zeer kort dus direct te gebruiken.

Onze korte golf cabines, voorzien van Philips Lowe Glare korte golf Infra-Rood stralers, zijn van een kwaliteit die u van een Nederlands bedrijf mag verwachten.
De gebruikte stralers behoren tot de beste IR-stralers van de Nederlandse markt.

Lange golf
De lange golf infraroodstralen dringen door tot in de spieren en maken die los en soepel. Ze gaan dus niet zo diep als de korte golf infraroodstralen.  Zeker voor mensen met stijve spieren of stress, is de lange golf infraroodsauna ideaal. De zachtere stralingswarmte is effectief én ontspannend en komt een beetje overeen met de warmte van een traditionele- of finse sauna. Alleen de temperatuur is beduidend lager. De opwarmtijd is wat langer dan van de kortegolf infraroodcabine omdat de stralers eerst goed op temperatuur moeten komen.

Ook onze lange golf infraroodstralers zijn van een goed europees fabrikaat.
 
Een bijkomend voordeel van de infraroodsauna’s is dat ze gewoon op het lichtnet werken en direct klaar zijn voor gebruik.