Zwembadafdekkingen

Een zwembadafdekking is in Nederland en België een belangrijk onderdeel
van een zwembad. 
De meeste warmte gaat verloren aan het oppervlak van het zwembadwater. Om deze afkoeling tegen 
te gaan zijn er diverse soorten afdekkingen op de markt.
 
Noppenfolie
De meest eenvoudige en goedkoopste afdekking is de noppenfolie
 zwembadafdekking. Deze wordt vooral toegepast bij opzetbaden of kleinere ingegraven zwembaden. 
Voor grotere zwembaden is dit ook mogelijk als er niet meer budget beschikbaar is. Voor de Pomazpools zijn deze afdekkingen standaard en kunnen snel geleverd worden. Alle andere baden moeten precies worden ingemeten en zal deze afdekking op maat gemaakt worden.
Het op- en afrollen van deze afdekking gaat handmatig met een oprolsysteem wat op de badrand geplaatst wordt. Deze oprolsystemen zijn vast te monteren of verplaatsbaar met wielen.

Foam- of schuimafdekkingen
Voor een betere isolatie en wat sterkere afdekking kiest men een foamafdekking. Dit is een goed isolerende afdekking van PE weefsel met een PE coating. Hier wordt een PE-schuim aan vast gelast.
Hierdoor ontstaat een mooie, sterke afdekking. Deze afdekkingen zijn verkrijgbaar in blauw en grijs en kunnen in vrijwel elke afmeting worden gemaakt. Het oprollen en afrollen gaat handmatig met een oprolsysteem wat op de badrand geplaatst wordt. Ook deze oprolsystemen zijn vast te monteren of verplaatsbaar met wielen.

Lamellen afdekking
De koning onder de zwembadafdekkingen zijn de lamellen. Deze zeer goed isolerende afdekkingen zijn er in diverse kleuren en varianten. Bij een buiten zwembad adviseren wij om Solarlamellen, omdat deze bij zonneschijn het water verwarmen. Gratis energie dus!
Deze lamellen afdekkingen kunnen op diverse manieren in of op uw bad gemonteerd worden. Een onderwatermotor zorgt voor het geheel geautomatiseerd op- en afrollen van de afdekking. Een luxe die bij een luxe zwembad hoort.
Merken
Wij leveren deze lamellen van diverse fabrikanten. Bij voorkeur  Aquadeck of Overdrive maar als u redenen heeft om een ander merk te kiezen kan dat meestal ook.