Bouwkundige zwembaden


Bouwkundige zwembaden hebben het grote voordeel dat afmeting of vorm geen belemmering is. Elke keuze in uitvoering is mogelijk.

 

Vloer en de wanden worden afgewerkt met een zeer sterke folie in een kleur of met een motief naar uw eigen smaak.

 

Een zeer duurzame en degelijke methode. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een ligbank, een jetstream, een inlooptrap, alles is mogelijk.

 

Wij bouwen over het algemeen onze bouwkundige zwembaden met EPS bouwblokken die geheel volgestort worden met beton. Het grote voordeel hiervan is de zeer stabiele constructie, de grote isolatiewaarde en niet onbelangrijk, dat wij dit geheel met eigen mensen kunnen doen, dus zonder onderaannemers of andere partijen, met alle voordelen van dien.

 

Een bouwkundig zwembad kan ook geheel van beton gestort worden. Dit wordt dan wel uitbesteed aan een aannemer.

 

Vóór het storten van het beton worden de inbouwdelen zoals inspuiter, skimmer en onderwaterverlichting al door ons gemonteerd. Als de ‘bak’ dan klaar is kunnen we beginnen met het plaatsen van een scheidingsvlies en een 1,5 mm dikke gewapende zwembadfolie die ter plaatse in het bad wordt gelast. Dit is een specialistische klus welke eigenlijk alleen door de zwembadbouwer gedaan kan worden. Ondertussen wordt ook de technische installatie aangelegd.

 

De buitenranden van het zwembad worden opgevuld met (gestabiliseerd) zand, dan worden de randstenen geplaatst. Daarna kan de rest van de omgeving weer hersteld worden en is uw bad klaar voor gebruik.

 


Bouwkundige zwembaden - zwembaden in elke gewenste uitvoering
Bouwkundige zwembaden - zwembaden in elke gewenste uitvoering