Duurzaam en energiebewust


Een zwembad in uw tuin is bedoeld om plezier te maken, de kwaliteit van leven te vergroten, een vakantiegevoel te creëren zonder op reis te gaan.


Normaal gesproken kost dat het nodige aan energie. Een pomp, de elektrische apparaten en niet te vergeten de verwarming. Want een zwembad met koud water nodigt niet uit om te gaan zwemmen.


 

Energiebewust bouwen

Wij beginnen bij de bouw van een zwembad al in een zeer vroeg stadium met energiebesparende maatregelen. De wanden van het zwembad worden gemaakt van isolerende blokken die volgestort worden met beton. Deze methode is zeer efficiënt maar vooral zeer degelijk en in de meeste gevallen sterker dan een gemetseld zwembad. Belangrijkste aspect is de zeer hoge isolatiewaarde!


Vervolgens is het belangrijk dat de zwembadinstallatie slim wordt ontworpen. Optimaal benut leidingwerk met weinig verliezen. Een zwembadpomp die alleen op vol vermogen draait als het echt nodig is. Dit kunnen we eenvoudig realiseren door een frequentieregelaar toe te passen om de pomp langzamer te laten draaien. En een langzaam draaiende pomp verbruikt veel minder energie. Doordat de snelheid van het water door de leidingen ook lager is komt dat de weerstand in de leidingen ten goede. Minder weerstand is minder energie. In combinatie met Actief Filter Materiaal (AFM) in plaats van filterzand, werkt het filter veel beter en zorgt dat ervoor dat men minder water verbruikt en dus ook minder chemicaliën


 

Verwarmen

Het meeste energieverbruik gaat naar het verwarmen van het zwembad. U kunt uw zwembad verwarmen met een CV ketel. Een veel voorkomende methode. Maar verwarmen met een warmtepomp is veel energiezuiniger, beter voor het milieu en ook veel goedkoper. De Co2 uitstoot is wel 30% minder dan bij een CV ketel. Niet meer verwarmen met een cv ketel dus.


Wat tegenwoordig ook een belangrijke overweging is, is dat een warmtepomp geen gasaansluiting nodig heeft.


Een andere duurzame en milieuvriendelijk manier van verwarmen is natuurlijk door gebruik te maken van de zon. Goedkopere energie is er niet.
Meer slimme ideeën om energie te besparen? We vertellen je er alles over in een persoonlijk gesprek.

Energiezuinig zwembad? WellSpa werk actief mee aan slimme oplossingen
Energiezuinig zwembad? WellSpa werk actief mee aan slimme oplossingen