Zwembadafdekking

Een zwembadafdekking is in Nederland een belangrijk onderdeel van een zwembad. De meeste warmte gaat verloren aan het oppervlak van het zwembadwater. Om deze afkoeling tegen te gaan zijn er diverse soorten afdekkingen op de markt.

 

Noppenfolie

De meest eenvoudige en goedkoopste afdekking is de noppenfolie zwembadafdekking. Deze wordt standaard toegepast bij opzetbaden of andere kleinere zwembaden.

Tegenwoordig zijn er echter al diverse soorten te koop zodat je niet gebonden bent aan de blauwe kleur. Er zijn stevige noppenfolie afdekkingen met geo-bubbel welke ook nog eens een verwarmende werking hebben. Deze zijn rondom afgewerkt en gaan heel wat langer mee dan de standaard en meest bekende noppenfolie. Het op- en afrollen van deze afdekking gaat handmatig met een oprolsysteem wat op de badrand geplaatst wordt. Deze oprol systemen zijn vast te monteren of verplaatsbaar met wielen.

 

Foam- of schuim afdekkingen

Voor een betere isolatie en wat sterkere afdekking kiest men een foam afdekking. Dit is een goed isolerende afdekking van PE weefsel met een PE coating. Hier wordt een PE-schuim aan vast gelast. Hierdoor ontstaat een mooie, sterke en gladde afdekking. Deze afdekkingen zijn verkrijgbaar in blauw en grijs en kunnen in vrijwel elke afmeting worden gemaakt. Het oprollen en afrollen gaat handmatig met een oprolsysteem wat op de badrand geplaatst wordt. Ook deze oprol systemen zijn vast te monteren of verplaatsbaar met wielen.

 

Lamellen afdekking

De koning onder de zwembadafdekkingen zijn de lamellen. Door slechts op een knop te drukken gaat de afdekking open of dicht. Dit is ook mogelijk met een afstandbediening.

De zeer goed isolerende lamellen zijn er in diverse kleuren en varianten. Bij een buiten zwembad adviseren wij Solar-lamellen, omdat deze bij zonneschijn zeer effectief het water verwarmen. Gratis warmte dus!

 

De lamellen afdekkingen kunnen op de rand van het bad gemonteerd worden maar als u dat niet mooi vindt, kunnen ze ook onder water weggewerkt worden. Er zijn diverse methodes te maken zodat een onderwatermotor zorgt voor het geheel geautomatiseerd op- en afrollen van de afdekking. Een luxe die bij een luxe zwembad hoort. Vrijwel onzichtbaar en zeer effectief.

 

Wij leveren lamellen van diverse fabrikanten. Bij voorkeur  Aquadeck of Overdrive maar als u redenen heeft om een ander merk te kiezen kan dat meestal ook.Onderhoud en storingen

Problemen met de afdekking van uw zwembad?

Bel direct, wij komen langs om te zien wat er aan de hand is en hoe we het probleem kunnen verhelpen.

Zwembadafdekking foam, noppen e.v.a. - WellSpa - Wijchen
Zwembadafdekking foam, noppen e.v.a. - WellSpa - Wijchen
Zwembadafdekking foam, noppen e.v.a. - WellSpa - Wijchen