Bouwkundige zwembaden

Bouwkundige zwembaden hebben het grote voordeel dat geen afmeting of vorm een belemmering hoeft te zijn voor de keuze. De vloer en de wanden worden afgewerkt met een zeer sterke folie in een kleur of met een motief naar uw eigen smaak.
Een zeer duurzame en degelijke methode. Ook in een bouwkundig bad zijn de mogelijkheden eindeloos. Een ligbank, een jetstream, een inlooptrap, alles is mogelijk.

Wij bouwen over het algemeen onze bouwkundige zwembaden met EPS bouwblokken welke geheel volgestort worden met beton. Het grote voordeel hiervan is de zeer stabiele constructie, de grote isolatiewaarde en niet onbelangrijk, dat wij dit geheel met eigen mensen kunnen doen, dus zonder onderaannemers of andere partijen, met alle voordelen van dien.
Een bouwkundig zwembad kan ook geheel van beton gestort worden. Dit wordt dan wel uitbesteed aan een aannemer.
Vóór het storten van de beton worden de inbouwdelen zoals inspuiter, skimmer en onderwaterverlichting al door ons gemonteerd. Als de ‘bak’ dan klaar is kunnen we beginnen met het plaatsen van een scheidingsvlies en een 1,5 mm dikke gewapende zwembadfolie welke ter plaatse in het bad wordt gelast. Dit is een specialistische klus welke eigenlijk alleen door de zwembadbouwer gedaan kan worden. Ondertussen wordt ook de technische installatie aangelegd.
De buitenranden van het zwembad worden opgevuld met (gestabiliseerd)zand en de randstenen worden geplaatst. Daarna kan de rest van de omgeving weer hersteld worden en is uw bad klaar voor gebruik.


Kijk hier voor een impressie van de bouw van een zwembad met isostone bouwblokken